Tvarohovo-smotanová omáčka
250 g mäkkého tvarohu (kocka)
250 ml kyslej smotany
1 červená cibuľa
petržlenová vňať
soľ, mleté biele korenie
drvená rasca
250 ml kyslej smotany
1 červená cibuľa
petržlenová vňať
soľ, mleté biele korenie
drvená rasca
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme najemno nakrájanú červenú cibuľu a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou, korením, drvenou rascou a premiešame.
Podávame s pečenými zemiakmi.
Doba prípravy: Podávame s pečenými zemiakmi.
Poznámka: Na zmenu receptu si môžeme pripraviť bylinkovú omáčku: Veľký nízkotučný biely jogurt zmiešame s trochou mäkkého tvarohu v takom pomere, aby sme dostali potrebnú konzistenciu. Osolíme, okoreníme, pridáme nasekané bylinky - petržlenovú vňať, bazalku, pažítku.
Obidve omáčky sú skvelé náhrady namiesto tatárskej omáčky.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára