Višňový koláč
200 g masla
150 g práškového cukru
4 vajcia
200 g polohrubej múky
50 g mletých mandlí
2 lyžičky prášku do pečiva
100 ml vaječného likéru
vykôstkované kompótové višne
Plnka:
250 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie (33%)
2 vanilínové cukry
1 - 2 PL práškového cukru podľa chuti
5 - 6 PL vaječného likéru
1 želatínový stužovač
150 g práškového cukru
4 vajcia
200 g polohrubej múky
50 g mletých mandlí
2 lyžičky prášku do pečiva
100 ml vaječného likéru
vykôstkované kompótové višne
Plnka:
250 g jemného tvarohu
250 ml smotany na šľahanie (33%)
2 vanilínové cukry
1 - 2 PL práškového cukru podľa chuti
5 - 6 PL vaječného likéru
1 želatínový stužovač
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a so žĺtkami. Pridáme mleté mandle, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, vmiešame likér a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Všetko spolu zľahka premiešame a cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie.
Na cesto rozložíme scedené višne, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 30 minút. Necháme vychladnúť.
Pripravíme si plnku: Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha. Jemný tvaroh vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom, prilejeme likér a vyšľahanú smotanu, zľahka premiešame.
Pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač, premiešame a plnku natrieme na vychladnuté cesto.
Hotový koláč necháme niekoľko hodín odstáť v chlade. Po stuhnutí nakrájame na kocky a ľubovoľne ozdobíme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára