utorok 4. septembra 2012

Plnená paprika v paradajkovej omáčke

Plnená paprika v paradajkovej omáčke - recept
6 pekných zelených paprík
500 g mletého mäsa
150 g uvarenej ryže
2 cibule
3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
majorán, vegeta, 1 vajce
olivový olej
1 paradajka
1 paradajkový pretlak
2 klinčeky
1 bobkový list
Solamyl na zahustenie
cukor podľa chuti

Mäsová plnka: Do mletého mäsa, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, vajce, ryžu a podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme vegetu a majorán. Všetko spolu dôkladne premiešame.
Päť paprík očistíme, zbavíme jadierok a naplníme mäsovou plnkou (ak nám zvýši, urobíme guľky).
Na troche olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak, očistenú a nadrobno nakrájanú papriku, olúpanú nakrájanú paradajku a všetko spolu chvíľu opekáme. Vlejeme paradajkový pretlak, vložíme plnené papriky, zalejeme ich vodou (tak, aby boli ponorené), pridáme klinčeky, bobkový list a varíme 15 minút. Uvarené papriky vyberieme. Solamyl rozmiešame v malom množstve vody, vlejeme do základu, podľa chuti osladíme a osolíme. Vložíme späť papriky a za občasného miešania krátko povaríme.
Doba prípravy:
Plnená paprika v paradajkovej omáčke - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore