Svieži ananásový zákusok
5 vajec
250 g kryštálového cukru krupica
100 ml vody
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
250 g kryštálového cukru krupica
100 ml vody
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
Ananásová želatína: 1 väčšia konzerva ananásu kocky 100 g kryštálového cukru šťava z 1 citróna 2 Zlaté klasy | Tvarohový krém: 500 g jemného mäkkého tvarohu 200 g kyslej smotany (16%) 2 vanilínové cukry 75 g práškového cukru 50 ml mlieka 1 jemne mletá želatína |
Ananás scedíme, necháme na sitku odkvapkať a pokrájame na tenké plátky.
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým cukrom do peny, pridáme vodu a premiešame. Potom postupne pridávame olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec, pridáme z bielkov vyšľahaný tuhý sneh a zľahka premiešame. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie. Na cesto poukladáme vedľa seba tenké plátky ananásu, dáme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 - 30 minút. Necháme vychladnúť.
Ananásová želatína: Kompótovú šťavu doplníme vodou do 900 ml. Z vody odlejeme 200 ml a rozmiešame dva krémové prášky Zlatý klas. Do zvyšnej vody, pridáme cukor, citrónovú šťavu a necháme zovrieť. Za stáleho miešania vlejeme rozmiešané Zlaté klasy a uvaríme hustú kašu, ktorú necháme mierne vychladnúť.
Vychladnuté cesto polejeme vlažnou ananásovou želatínou a necháme stuhnúť.
Tvarohový krém: Tvaroh s kyslou smotanou, vanilínovým a práškovým cukrom dobre vymiešame.
Želatínu vsypeme do mlieka a necháme napučať 5 - 10 minút. Potom za stáleho miešania pomaly ju zahrievame (max. 60°C) až do úplného rozpustenia. Odstavíme, pridáme 3 - 4 lyžice tvarohového krému, dôkladne premiešame a zmiešame so zvyškom krému. Zmes natrieme na ananásovú želatínu.
Hotový zákusok necháme stuhnúť na chladnom mieste, potom krájame na rezy alebo kocky.
1 komentárov:
Your cake is looking very good:) I have to make it:)Greetings from Poland:)
Zverejnenie komentára