Sójové kocky s pórom
100 g sójových kociek
olivový olej
1 cibuľa
1 mrkva
160 g karfiolu
1 menší pór
2 strúčiky cesnaku
mäsový vývar
soľ, mleté biele korenie
vegeta
1 - 2 ČL francúzskej a kremžskej horčice
olivový olej
1 cibuľa
1 mrkva
160 g karfiolu
1 menší pór
2 strúčiky cesnaku
mäsový vývar
soľ, mleté biele korenie
vegeta
1 - 2 ČL francúzskej a kremžskej horčice
Sójové kocky vsypeme do hrnca, posypeme vegetou, zalejeme horúcou vodou, prikryjeme a necháme stáť 30 minút. Potom scedíme a vyžmýkame.
V širšom hrnci na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, nahrubo nastrúhanú mrkvu, posypeme vegetou, ochutíme mletým bielym korením a krátko opečieme. Zalejeme mäsovým vývarom, vložíme na ružičky rozobratý karfiol, na kolieska nakrájaný pór, plátky cesnaku, premiešame a spolu dusíme domäkka. Nakoniec sójové kocky osolíme a ochutíme francúzskou a kremžskou horčicou.
Podávame s cesnakovou ryžou a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V širšom hrnci na troche oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme sójové kocky, nahrubo nastrúhanú mrkvu, posypeme vegetou, ochutíme mletým bielym korením a krátko opečieme. Zalejeme mäsovým vývarom, vložíme na ružičky rozobratý karfiol, na kolieska nakrájaný pór, plátky cesnaku, premiešame a spolu dusíme domäkka. Nakoniec sójové kocky osolíme a ochutíme francúzskou a kremžskou horčicou.
Podávame s cesnakovou ryžou a zeleninovým šalátom. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto francúzskej a kremžskej horčice môžeme použiť dijonskú horčicu.
1 komentárov:
To vypadá dobře. Asi ale vynechám květák, ale i tak zítra udělám.
Zverejnenie komentára