nedeľa, 23. septembra 2012

Ružové rezy II

Ružové rezy II - recept
6 vajec
110 g kryštálového cukru krupica
5 PL teplej vody
3 malinové pudingy
50 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
malinový alebo jahodový džem
cca 250 g okrúhlych piškót
cca 250 ml instantnej kávy
rum

Krém:
450 ml mlieka
100 g kryštálového cukru krupica
2 vanilkové pudingy
200 g masla (82%)
5 - 6 PL jemného mäkkého tvarohu
Čokoládová poleva:
150 g čokolády na varenie (52% kakaa)
300 g kyslej smotany (18%)

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a potom postupne pridávame po lyžiciach teplú vodu. Pudingy zmiešame s múkou a práškom do pečiva a postupne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus (môžeme pokvapkať rumom alebo ovocnou šťavou), natrieme džemom, na ktorý po celom korpuse striedavo ukladáme piškóty namočené jeden v káve a 1 v rume. Na piškóty natrieme krém, uhladíme a nakoniec natrieme čokoládovou polevou. Hotový koláč dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
Príprava krému: V 300 ml mlieka rozpustíme cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dôkladne rozmiešame vanilkové pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a zároveň šľaháme, pridáme pár lyžíc tvarohu a vyšľaháme hladký krém.
Príprava čokoládovej polevy: Čokoládu rozpustíme nad parou a potom do nej vmiešame kyslú smotanu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Ružové rezy II - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore