Ružové rezy II
6 vajec
110 g kryštálového cukru krupica
5 PL teplej vody
3 malinové pudingy
50 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
malinový alebo jahodový džem
cca 250 g okrúhlych piškót
cca 250 ml instantnej kávy
rum
110 g kryštálového cukru krupica
5 PL teplej vody
3 malinové pudingy
50 g polohrubej múky
1/2 prášku do pečiva
malinový alebo jahodový džem
cca 250 g okrúhlych piškót
cca 250 ml instantnej kávy
rum
Krém: 450 ml mlieka 100 g kryštálového cukru krupica 2 vanilkové pudingy 200 g masla (82%) 5 - 6 PL jemného mäkkého tvarohu | Čokoládová poleva: 150 g čokolády na varenie (52% kakaa) 300 g kyslej smotany (18%) |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny a potom postupne pridávame po lyžiciach teplú vodu. Pudingy zmiešame s múkou a práškom do pečiva a postupne vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec zľahka vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech alebo použijeme papier na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 10 - 15 minút. Necháme vychladnúť.
Vychladnutý korpus (môžeme pokvapkať rumom alebo ovocnou šťavou), natrieme džemom, na ktorý po celom korpuse striedavo ukladáme piškóty namočené jeden v káve a 1 v rume. Na piškóty natrieme krém, uhladíme a nakoniec natrieme čokoládovou polevou. Hotový koláč dáme na pár hodín do chladničky stuhnúť.
Príprava krému: V 300 ml mlieka rozpustíme cukor a necháme zovrieť. Vo zvyšnom mlieku dôkladne rozmiešame vanilkové pudingy, ktoré vlejeme do vriaceho mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a zároveň šľaháme, pridáme pár lyžíc tvarohu a vyšľaháme hladký krém.
Príprava čokoládovej polevy: Čokoládu rozpustíme nad parou a potom do nej vmiešame kyslú smotanu.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára