Losos v horčicovej omáčke
500 g lososa
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
korenie na ryby
olivový olej
1 - 2 PL masla
1 PL hladkej múky
500 ml mlieka
2 PL plnotučnej horčice
kôpor alebo petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
korenie na ryby
olivový olej
1 - 2 PL masla
1 PL hladkej múky
500 ml mlieka
2 PL plnotučnej horčice
kôpor alebo petržlenová vňať
Porcie lososa opláchneme studenou vodou, osušíme, osolíme a posypeme zmesou korenín. Na rozohriatom oleji rybu prudko opečieme a potom ešte dopekáme cca 4 minúty z každej strany, až je pripečený a mäkký. Vyberieme a položíme na teplý tanier.
V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme lyžicu oleja, hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zápražku. Zalejeme mliekom, pridáme dve lyžice horčice rozmiešanej v troške vody a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky, pridáme posekaný kôpor, podľa chuti osolíme, okoreníme prípadne osladíme.
Porcie lososa polejeme horčicovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Doba prípravy: V menšom hrnci roztopíme maslo, pridáme lyžicu oleja, hladkú múku a za stáleho miešania pripravíme zápražku. Zalejeme mliekom, pridáme dve lyžice horčice rozmiešanej v troške vody a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne. Do hotovej omáčky, pridáme posekaný kôpor, podľa chuti osolíme, okoreníme prípadne osladíme.
Porcie lososa polejeme horčicovou omáčkou a podávame s varenými zemiakmi.
Pozrite si podobný recept: Losos s chrenovou omáčkou.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára