Hovädzia pečeň so zeleninou
450 g hovädzej pečene
200 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
2 strúčiky cesnaku
grilovacie korenie
kari a mleté čierne korenie
1 PL plnotučnej horčice
150 ml vody
1 PL hladkej múky
olivový olej
soľ
200 g mrazenej zeleniny (mrkva, hrášok, kukurica)
2 strúčiky cesnaku
grilovacie korenie
kari a mleté čierne korenie
1 PL plnotučnej horčice
150 ml vody
1 PL hladkej múky
olivový olej
soľ
Pečeň umyjeme, necháme odkvapkať a pokrájame na kocky.
Na troche oleja speníme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme pečeň a chvíľu opražíme. Podlejeme trochou vody, premiešame a dusíme takmer domäkka. Zeleninu dáme na sito, opláchneme teplou vodou a pridáme k pečeni. Zmes premiešame, ochutíme grilovacím, kari a mletým čiernym korením a dusíme domäkka.
Múku dôkladne rozmiešame vo vode, vlejeme k pečeni a miešame, kým šťava nezhustne. Pridáme lyžicu horčice, premiešame a chvíľu povaríme.
Hotové jedlo podľa chuti osolíme, prípadne dochutíme korením.
Podávame s ryžou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
Doba prípravy: Na troche oleja speníme cesnak nakrájaný na plátky, pridáme pečeň a chvíľu opražíme. Podlejeme trochou vody, premiešame a dusíme takmer domäkka. Zeleninu dáme na sito, opláchneme teplou vodou a pridáme k pečeni. Zmes premiešame, ochutíme grilovacím, kari a mletým čiernym korením a dusíme domäkka.
Múku dôkladne rozmiešame vo vode, vlejeme k pečeni a miešame, kým šťava nezhustne. Pridáme lyžicu horčice, premiešame a chvíľu povaríme.
Hotové jedlo podľa chuti osolíme, prípadne dochutíme korením.
Podávame s ryžou a so šalátom z čerstvej zeleniny.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára