pondelok, 29. októbra 2012

Grécky pekáčik

Grécky pekáčik - recept
6 plátkov bravčového karé
5 - 6 zemiakov
4 mrkvy
4 petržleny
1 konzerva červenej fazule (400  ml)
1 konzerva lúpaných paradajok
2 - 3 zrnká nového i čierneho korenia
3 PL pikantného alebo jemného kečupu
1 väčšia cibuľa
2 -3 strúčiky cesnaku
100 g tvrdého syra
soľ, vegeta, bobkový list
mleté čierne korenie, rasca
olivový olej

Plátky bravčového karé naklepeme, osolíme a okoreníme.
Na dno vymastaného pekáča poukladáme kolieska surových, očistených zemiakov, ktoré osolíme, ochutíme trochou vegety a posypeme rascou. Na zemiaky rozložíme plátky mäsa, pridáme 2 - 3 zrnká celého čierneho korenia, bobkový list, na kolieska pokrájanú mrkvu a petržlen.
Zmes v pekáči posypeme sterilizovanou červenou fazuľou a prelejeme lúpanými paradajkami, do ktorých pridáme 2 - 3 zrnká nového korenia, kečup a nadrobno nakrájanú cibuľu. Podlejeme trochou vody. Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 190°C a pečieme domäkka približne 50 - 60 minút. Pred koncom pečenia, pridáme pretlačený cesnak, posypeme nahrubo strúhaným syrom a odkryté necháme zapiecť.
Doba prípravy:
Grécky pekáčik - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore