Pečená ryba s bylinkami
3 plátky morskej šťuky
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie, štipka rozmarínu
korenie na ryby
bylinky - provensálska zmes korenia a oregano
1 červená paprika
4 PL kyslej smotany (16%)
mleté biele korenie a bazalka
maslo a strúhanka
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie, štipka rozmarínu
korenie na ryby
bylinky - provensálska zmes korenia a oregano
1 červená paprika
4 PL kyslej smotany (16%)
mleté biele korenie a bazalka
maslo a strúhanka
Plátky ryby rozkrájame na porcie, ktoré osolíme a ochutíme zmesou korenia.
Zapekaciu misu potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou a poukladáme ochutené porcie ryby. Ryby posypeme zmesou byliniek a červenou paprikou pokrájanou na malé kocky.
Kyslú smotanu ochutíme soľou, mletým bielym korením a bazalkou.
Na každú porciu ryby do stredu dáme jednu lyžičku ochutenej kyslej smotany. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 30 minút.
Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.
Doba prípravy: Zapekaciu misu potrieme maslom, jemne posypeme strúhankou a poukladáme ochutené porcie ryby. Ryby posypeme zmesou byliniek a červenou paprikou pokrájanou na malé kocky.
Kyslú smotanu ochutíme soľou, mletým bielym korením a bazalkou.
Na každú porciu ryby do stredu dáme jednu lyžičku ochutenej kyslej smotany. Zapekaciu misu prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 175°C a pečieme 20 - 30 minút.
Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom z čerstvej zeleniny.
2 komentárov:
hmm :) to vypadá moc dobře
Ďakujem. Jednoduchý a chutný recept na rýchly obed alebo večeru.
Zverejnenie komentára