Roláda s nutelou
4 vajcia
100 g práškového cukru
2 PL teplej vody
100 g polohrubej múky
Plnka:
400 g jemného mäkkého tvarohu alebo mascarpone
150 g nutely
biela čokoláda na polevu
100 g práškového cukru
2 PL teplej vody
100 g polohrubej múky
Plnka:
400 g jemného mäkkého tvarohu alebo mascarpone
150 g nutely
biela čokoláda na polevu
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, pridáme dve lyžice vody a premiešame. Postupne pridávame múku, ktorú dobre vmiešame do žĺtkovej hmoty. Nakoniec pridáme vyšľahaný tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 8 až 10 minút.
Upečené cesto preložíme na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky cesto stočíme. Necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku - jemný mäkký tvaroh alebo mascarpone dôkladne zmiešame s nutelou.
Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, potrieme plnkou a opäť stočíme.
Povrch rolády pokvapkáme rozpustenou bielou čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame.
Doba prípravy: Upečené cesto preložíme na čistú utierku, papier odstránime a pomocou utierky cesto stočíme. Necháme vychladnúť.
Medzitým si pripravíme plnku - jemný mäkký tvaroh alebo mascarpone dôkladne zmiešame s nutelou.
Vychladnuté cesto opatrne rozvinieme, potrieme plnkou a opäť stočíme.
Povrch rolády pokvapkáme rozpustenou bielou čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára