piatok, 5. októbra 2012

Zapečené cestoviny s hráškom

Zapečené cestoviny s hráškom - recept
400 g širokých rezancov
2 PL olivového oleja
3 - 4 PL masla
2 stredne veľké cibule
3 strúčiky cesnaku
3 väčšie mrkvy
2 zelené papriky
hrášok, kukurica
3 paradajky
koreniny podľa chuti (oregano, majorán, muškátový oriešok, mleté čierne korenie)
petržlenová alebo zelerová vňať
1 malá konzerva zeleného hrášku
3 vajcia
180 ml mlieka
trocha strúhanky
100 g nastrúhaného tvrdého syra

Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme, premiešame s olivovým olejom a odložíme.
V hlbšej panvici na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak nakrájaný na plátky. Pridáme mrkvu nakrájanú na kocky, osolíme, okoreníme, podlejeme trochou vody, premiešame a dusíme domäkka. Občas premiešame. Potom pridáme hrášok, kukuricu, papriku a paradajky nakrájané na kocky, premiešame a všetko spolu chvíľu podusíme.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Na spodok uložíme časť cestovín, na ktoré rovnomerne rozložíme polovicu dusenej zeleniny, ktorú posypeme posekanou petržlenovou alebo zelerovou vňaťou, pokračujeme cestovinami, na ktoré dáme zvyšnú zeleninu a opäť posypeme vňaťou. Poslednú vrstvu tvoria cestoviny. Na ne poukladáme plátky masla a rozvrstvíme sterilizovaný hrášok. Misu prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme 20 - 25 minút. Potom vyberieme, odkryjeme a zalejeme vajíčkami rozšľahanými s mliekom. Posypeme nahrubo strúhaným syrom a odkryté zapekáme cca 5 - 7 minút, kým sa syr neroztečie.
Doba prípravy:

Takto pripravené cestoviny zostanú šťavnaté a chutia s čerstvým šalátom.
Zapečené cestoviny s hráškom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore