streda, 17. októbra 2012

Zapekané pohánkové fašírky

Zapekané pohánkové fašírky - recept
250 g pohánky
1 menší kel alebo kapusta
1 zeleninový alebo mäsový bujón bez glutamanu
3 menšie cibule
2 - 3 strúčiky cesnaku
2 vajcia
1 PL kremžskej horčice
soľ, vegeta
mleté čierne korenie
petržlenová vňať, majorán
korenie na pizzu
jemné ovsené vločky na zahustenie
olivový olej, strúhanka
slaný ovčí syr (neúdený) alebo mozzarella
cca 250 ml sladkej smotany (33%)
140 g paradajkového pyré

Kel alebo kapustu najemno nakrájame, dáme do hrnca, zalejeme studenou vodou, pridáme bujón a uvaríme domäkka. Scedíme, vytlačíme prebytočnú vodu a necháme vychladnúť.

Pohánku na sitku dôkladne premyjeme studenou vodou, preložíme do hrnca, zalejeme vývarom z kelu alebo kapusty asi jeden centimeter nad povrchom. Pridáme kvapku oleja, premiešame a na miernom ohni varíme domäkka, kým do pohánky nevsiakne všetká tekutina. Počas varenia občas premiešame. Necháme vychladnúť.

Vychladnutý kel alebo kapustu zmiešame s uvarenou pohánkou a rozšľahanými vajíčkami. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, lyžicu horčice, petržlenovú vňať, majorán, ochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením, korením na pizzu a podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami. Všetko dôkladne premiešame, prikryjeme a odložíme do chladničky (najlepšie cez noc), aby sa suroviny chuťovo spojili. Na druhý deň z masy vytvarujeme fašírky a ukladáme ich na plech, ktorý sme predtým jemne potreli olivovým olejom a jemne posypali strúhankou.
Každú fašírku potrieme olivovým olejom, položíme plátok ovčieho syra alebo mozzarelly.
V miske zmiešame paradajkové pyré so smotanou a môžeme dochutiť cukrom a soľou. Touto omáčkou polejeme pripravené fašírky a do plechu vhodíme ešte 3 - 4 guľôčky nového korenie a jeden klinček. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme približne 25 až 30 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a so šalátom z čínskej kapusty.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Cuketovo-pohánkové fašírky
Poznámka: Namiesto pohánky si jedlo môžeme pripraviť z 400 - 500 g mletého mäsa.
Zapekané pohánkové fašírky - recepty

2 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore