Jablkovo-tvarohová roláda
4 vajcia
100 g kryštálového cukru - krupica
6 PL hladkej múky (mierne navŕšených)
250 g nastrúhaných jabĺk
250 g jemného mäkkého tvarohu
hrozienka namočené v troche rumu
škoricový cukor, mletá škorica
100 g kryštálového cukru - krupica
6 PL hladkej múky (mierne navŕšených)
250 g nastrúhaných jabĺk
250 g jemného mäkkého tvarohu
hrozienka namočené v troche rumu
škoricový cukor, mletá škorica
Celé vajcia s krupicovým cukrom vyšľaháme do hustej peny, do ktorej postupne zľahka vmiešame múku.
Jablká nahrubo nastrúhame, pridáme tvaroh, hrozienka a dobre premiešame. Ak treba môžeme prisladiť.
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme hladkou alebo hrubou múkou. Jablkovo - tvarohovú plnku rovnomerne rozložíme na plech a posypeme škoricou a škoricovým cukrom.
Na plnku nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme doružova 8 - 10 minút. Ešte na horúci plát rozprestrieme čistú utierku, priklopíme druhým plechom a otočíme papierom nahor. Papier odstránime a teplý plát pomocou utierky zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí cez sitko posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Roláda je skvelá, svieža a šťavnatá.
Doba prípravy: Jablká nahrubo nastrúhame, pridáme tvaroh, hrozienka a dobre premiešame. Ak treba môžeme prisladiť.
Plech vyložíme papierom na pečenie, ktorý potrieme olejom a posypeme hladkou alebo hrubou múkou. Jablkovo - tvarohovú plnku rovnomerne rozložíme na plech a posypeme škoricou a škoricovým cukrom.
Na plnku nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme. Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme doružova 8 - 10 minút. Ešte na horúci plát rozprestrieme čistú utierku, priklopíme druhým plechom a otočíme papierom nahor. Papier odstránime a teplý plát pomocou utierky zvinieme do rolády a necháme vychladnúť.
Po vychladnutí cez sitko posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Roláda je skvelá, svieža a šťavnatá.
Poznámka: Roládu si môžeme pripraviť aj jablkovo-orechovú. Na plnku potrebujeme - 400 g nahrubo strúhaných jabĺk, ktoré ochutíme škoricou, škoricovým cukrom a ak sú jablká kyslejšie môžeme prisladiť. Na plechu ochutené jablká posypeme mletými orechmi.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára