Kurča na marocký spôsob
1 kurča
maslo
Marináda:
2 PL olivového oleja
1 ČL drvenej rasce
1 ČL mletej škorice
1/2 ČL cayenského korenia
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletého zázvoru
štipka šafranu
2 - 3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 - 2 PL citrónovej šťavy
50 g nadrobno nasekaných sušených sliviek
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
maslo
Marináda:
2 PL olivového oleja
1 ČL drvenej rasce
1 ČL mletej škorice
1/2 ČL cayenského korenia
2 ČL mletej červenej papriky
1 ČL mletého zázvoru
štipka šafranu
2 - 3 pretlačené strúčiky cesnaku
1 - 2 PL citrónovej šťavy
50 g nadrobno nasekaných sušených sliviek
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Zo všetkých ingrediencií si pripravíme marinádu.
Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie kúsky, ktoré potrieme marinádou a na 10 - 12 hodín (najlepšie cez noc) odložíme na chladné miesto.
Potom kurča uložíme na mriežku do jemne vymastenej ohňovzdornej misy, obložíme plátkami masla, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia občas mäso pokvapkáme výpekom, do ktorého môžeme dať 3 - 4 celé sušené slivky.
Hotové kurča podávame s ryžou alebo s kuskusom a zeleninovým šalátom.
Doba prípravy: Kurča umyjeme, osušíme a rozdelíme na menšie kúsky, ktoré potrieme marinádou a na 10 - 12 hodín (najlepšie cez noc) odložíme na chladné miesto.
Potom kurča uložíme na mriežku do jemne vymastenej ohňovzdornej misy, obložíme plátkami masla, podlejeme trochou vody, prikryjeme alobalom a upečieme vo vyhriatej rúre domäkka. Počas pečenia občas mäso pokvapkáme výpekom, do ktorého môžeme dať 3 - 4 celé sušené slivky.
Hotové kurča podávame s ryžou alebo s kuskusom a zeleninovým šalátom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára