nedeľa, 17. februára 2013

Karamelové kocky

Karamelové kocky - recept
3 vajcia
150 g kryštálového cukru krupica
200 ml mlieka
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 ČL kakaa
3 - 4 PL kyslejšieho džemu - ríbezľový
2 ČL rumu
ovocie - kivi, banány, jahody...

Pudingová plnka:
700 ml mlieka
2 Zlaté klasy
2 PL polohrubej múky
1 vanilínový cukor
75 g práškového cukru
175 g masla
Karamelová šľahačka:
4 PL kryštálového cukru
300 ml mlieka
2 šľahačky v prášku
1 stužovač na šľahačku

Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, cez sitko preosejeme kakao (aby sa nám neurobili hrudky) a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 15 - 20 minút.
Banány a kivy ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Ríbezľový džem rozmiešame s 2 lyžičkami rumu a natrieme na vychladnutý korpus.
Na natretý korpus striedavo poukladáme ovocie (môžeme použiť aj jeden druh ovocia), na ktoré najprv natrieme vychladnutú pudingovú plnku a potom natrieme karamelovú šľahačku. Hotový koláč posypeme najemno strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
Príprava pudingovej plnky: 500 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame vanilínový a práškový cukor, zlaté klasy, polohrubú múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame hladkú plnku.
Príprava karamelovej šľahačky: V hlbšom hrnci upražíme kryštálový cukor na karamel, ktorý zalejeme mliekom a za stáleho miešania rozvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vsypeme šľahačky v prášku, stužovač na šľahačku a dotuha vyšľaháme.
Doba prípravy:
Karamelové kocky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore