Karamelové kocky
3 vajcia
150 g kryštálového cukru krupica
200 ml mlieka
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 ČL kakaa
3 - 4 PL kyslejšieho džemu - ríbezľový
2 ČL rumu
ovocie - kivi, banány, jahody...
150 g kryštálového cukru krupica
200 ml mlieka
100 ml oleja
250 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 ČL kakaa
3 - 4 PL kyslejšieho džemu - ríbezľový
2 ČL rumu
ovocie - kivi, banány, jahody...
Pudingová plnka: 700 ml mlieka 2 Zlaté klasy 2 PL polohrubej múky 1 vanilínový cukor 75 g práškového cukru 175 g masla | Karamelová šľahačka: 4 PL kryštálového cukru 300 ml mlieka 2 šľahačky v prášku 1 stužovač na šľahačku |
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, postupne pridávame mlieko, olej, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva, cez sitko preosejeme kakao (aby sa nám neurobili hrudky) a dobre premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme 15 - 20 minút.
Banány a kivy ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Ríbezľový džem rozmiešame s 2 lyžičkami rumu a natrieme na vychladnutý korpus.
Na natretý korpus striedavo poukladáme ovocie (môžeme použiť aj jeden druh ovocia), na ktoré najprv natrieme vychladnutú pudingovú plnku a potom natrieme karamelovú šľahačku. Hotový koláč posypeme najemno strúhanou čokoládou a necháme v chladničke stuhnúť.
Príprava pudingovej plnky: 500 ml mlieka dáme variť. Vo zvyšnom mlieku dobre rozmiešame vanilínový a práškový cukor, zlaté klasy, polohrubú múku a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho pudingu postupne pridávame zmäknuté maslo a vymiešame hladkú plnku.
Príprava karamelovej šľahačky: V hlbšom hrnci upražíme kryštálový cukor na karamel, ktorý zalejeme mliekom a za stáleho miešania rozvaríme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého karamelového mlieka vsypeme šľahačky v prášku, stužovač na šľahačku a dotuha vyšľaháme.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára