Dobré recepty na dobre-jedlo.blogspot.com

sobota 16. februára 2013

Ražniči v pekáči

Ražniči v pekáči - recept
1 kg bravčového mäsa
olivový olej
soľ, mleté čierne korenie
grilovacie korenie
800 g zemiakov
1 väčšia cibuľa
1 zelená paprika
1 červená paprika
4 strúčiky cesnaku
celá rasca
sušený tymian

Bravčové mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na plátky, ktoré potrieme olejom, osolíme, okoreníme, posypeme grilovacím korením z obidvoch strán a necháme chvíľu odležať pri izbovej teplote.
Zatiaľ si pripravíme: Zemiaky olúpeme a nakrájame na kolieska. Papriky očistíme nakrájame na hrubšie pásiky, cibuľu na štvrtky, cesnak olúpeme a necháme vcelku (ak sú strúčiky väčšie, tak ich prekrojíme).
Na dno vymasteného pekáča uložíme väčšiu polovicu zemiakov, ktoré osolíme a jemne premiešame. Na zemiaky dáme plátky ochuteného mäsa. Zvyšné zemiaky spolu s paprikami, s cesnakom a cibuľou rozložíme okolo mäsa, posypeme celou rascou, osolíme a pokvapkáme olejom. Pekáč prikryjeme alobalom, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka. Pár minút pred dopečením alobal odstránime, posypeme sušeným tymianom a mäso so zemiakmi a zeleninou necháme chvíľu zapiecť. Dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Tento recept sa dá pripraviť aj v alobale: Len do receptu pridáme klobásu, slaninu, zemiaky, mäso a ostatné suroviny nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme, posypeme mletou červenou paprikou, korením na pečené zemiaky, drvenou rascou, jemne premiešame, zabalíme a necháme chvíľu postáť. Potom pečieme v alobale vo vyhriatej rúre na 200°C cca 1,5 hodiny, kým mäso nie je mäkké. Vhodná príloha je kyslá kvasená kapusta alebo kyslá uhorka. Táto verzia je chutnejšia.
Ražniči v pekáči - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore