streda, 29. mája 2013

Mäso v zemiakovom obale

Mäso v zemiakovom obale - recept
600 - 700 g mletého mäsa
1 cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
olivový olej
1 ČL mletej červenej papriky
soľ, mleté čierne korenie
drvená rasca, vegeta
sójová omáčka, provensálske korenie
1 konzerva kukurice
1 konzerva lúpaných krájaných paradajok
1 konzerva červenej fazule
trochu mäsového alebo zeleninového vývaru
zemiaková kaša

Fazuľu a kukuricu scedíme a necháme odkvapkať.
Na malom množstve olivového oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a plátky cesnaku. Pridáme mleté mäso, ktoré posypeme mletou červenou paprikou, vegetou, rascou, osolíme, okoreníme, pokvapkáme sójovou omáčkou a miešame, aby sa mäso rovnomerne opieklo a zatiahlo. Mäso opekáme, nedusíme. Potom pridáme paradajky, fazuľu, kukuricu, premiešame, podlejeme trochou vývaru a chvíľu podusíme. Nakoniec ochutíme provensálskym korením a ak treba osolíme a okoreníme.
Hustejšiu zemiakovú kašu dáme na dno a boky tvarovacej formičky, opatrne ju odstránime a stred naplníme uduseným mäsom. Ozdobíme listmi šalátu, posypeme strúhaným syrom a nasekanou vňaťou z jarnej cibuľky.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Mäso v zemiakovom obale - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore