utorok 7. mája 2013

Orechová bábovka s piškótami

Orechová bábovka s piškótami - recept
4 vajcia
120 g masla
200 g práškového cukru
1 vanilínový cukor
125 g polohrubej múky
125 g jemného kukuričného škrobu
1 prášok do pečiva
50 g mletých orechov
110 ml mlieka
detské piškóty
džem alebo marmeláda
pomarančová šťava
3 PL pomarančového likéru

Zmäknuté maslo dobre vymiešame so žĺtkami s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridávame múku zmiešanú s kukuričným škrobom a s práškom do pečiva, mleté orechy a mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhy sneh z bielkov. Cesto vylejeme do vymastenej bábovkovej formy.
Piškóty natrieme džemom a po dva zlepíme, ktoré zľahka namočíme do pomarančovej šťavy zmiešanej s likérom a poukladáme ich navrch cesta. Vložíme do vyhriatej rúry na 160°C a pečieme 50 - 55 minút.
Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Orechová bábovka s piškótami - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore