piatok, 24. mája 2013

Rumovo-orechové rezy

Rumovo-orechové rezy - recept
5 vajec
150 g krupicového cukru (podľa chuti)
200 g polohrubej múky
100 ml vlažnej vody
100 ml oleja
1/2 prášku do pečiva

Plnka:
400 ml mlieka
200 g mletých orechov
100 g kandizovaného ovocia
3 - 4 PL krupicového cukru (podľa chuti)
2 ČL kakaa
cca 250 g detských piškót (podľa potreby)
10 - 15 PL rumu (podľa chuti)
ríbezľový alebo marhuľový lekvár
biela čokoláda na ozdobu

Žĺtky s cukrom vymiešame do peny a postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme cca 15 - 20 minút. Necháme vychladnúť.
Príprava plnky: V mlieku rozpustíme cukor, pridáme mleté orechy, kakao, kandizované ovocie, lyžičku lekváru a za stáleho miešania prevaríme. Piškóty pomelieme a postupne ich vmiešame do horúcej orechovej hmoty. Pridáme rum a dobre premiešame. Necháme vychladnúť a občas premiešame.
Vychladnutý korpus natrieme lekvárom, do ktorého sme pridali podľa chuti 2- 3 lyžičky rumu, navrstvíme vychladnutú rumovo-orechovú plnku a uhladíme. Hotový koláč pokvapkáme čokoládovou polevou a nakrájame na menšie rezy.
Doba prípravy:
Rumovo-orechové rezy - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore