streda, 26. júna 2013

Bryndzové halušky

Bryndzové halušky - recept
1 kg očistených zemiakov
cca 300 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
300 g pravej ovčej bryndze
100 g oravskej slaniny
soľ

Slaninu nakrájame na kocky a v panvici osmažíme.
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, jemne osolíme a podľa potreby pridávame múku. Vymiešame polotuhšie cesto, ktoré pretláčame cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme približne 4 - 5 minút, pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Hotové halušky zmiešame s rozdrobenou bryndzou a na tanieri polejeme slaninou a vypečeným tukom. Môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo zelenou vňaťou z mladej cibuľky a jedlo bude chutnejšie.
Podávame s acidofilným mliekom.
Dobrú chuť!
Doba prípravy:
Bryndzové halušky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore