Bryndzové halušky
1 kg očistených zemiakov
cca 300 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
300 g pravej ovčej bryndze
100 g oravskej slaniny
soľ
cca 300 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
300 g pravej ovčej bryndze
100 g oravskej slaniny
soľ
Slaninu nakrájame na kocky a v panvici osmažíme.
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, jemne osolíme a podľa potreby pridávame múku. Vymiešame polotuhšie cesto, ktoré pretláčame cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme približne 4 - 5 minút, pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Hotové halušky zmiešame s rozdrobenou bryndzou a na tanieri polejeme slaninou a vypečeným tukom. Môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo zelenou vňaťou z mladej cibuľky a jedlo bude chutnejšie.
Podávame s acidofilným mliekom.
Dobrú chuť!
Doba prípravy: Očistené zemiaky najemno nastrúhame, jemne osolíme a podľa potreby pridávame múku. Vymiešame polotuhšie cesto, ktoré pretláčame cez sitko na halušky do vriacej osolenej vody. Varíme približne 4 - 5 minút, pokiaľ halušky nevyplávajú na povrch. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Hotové halušky zmiešame s rozdrobenou bryndzou a na tanieri polejeme slaninou a vypečeným tukom. Môžeme posypať nasekanou pažítkou alebo zelenou vňaťou z mladej cibuľky a jedlo bude chutnejšie.
Podávame s acidofilným mliekom.
Dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára