pondelok, 24. júna 2013

Ryba na čínsky spôsob

Ryba na čínsky spôsob - recept
800 g rýb (heiky, makrely...)
1 - 2 PL olivového oleja
1 ČL kryštálového cukru
1 cibuľa
130 g čerstvých húb
200 g šunky
soľ, korenie na ryby
2 strúčiky cesnaku
1 ČL Solamylu
mäsový vývar

Vyčistené a vykostené ryby pokrájame na menšie kúsky, mierne osolíme a necháme chvíľu postáť.
Huby očistíme, pokrájame na tenké plátky, osolíme a tiež necháme chvíľu postáť. Šunku nakrájame na kocky.
Na olivovom oleji opražíme cukor, postupne pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, huby a šunku. Premiešame a chvíľu podusíme 5 - 10 minút. Potom pridáme kúsky rýb, prelisovaný cesnak, posypeme korením na ryby, Solamylom, premiešame a chvíľu opekáme. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka.
Podávame s ryžou a so zeleninovým šalátom prípadne so zemiakovou kašou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Ryba na čínsky spôsob - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore