pondelok, 10. júna 2013

Tatranské bryndzové zemiaky

Tatranské bryndzové zemiaky - recept
1 kg zemiakov uvarených v šupke
soľ, mleté čierne korenie
450 g pravej ovčej bryndze
250 g kyslej smotany
1 PL nasekaného kôpru
1 PL nasekanej pažítky
1 - 2 PL jemných ovsených vločiek
200 ml sladkej smotany
3 vajcia
50 g strúhaného syra
maslo, strúhanka

Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, okoreníme, osolíme (opatrne, lebo bryndza je slaná), pridáme kôpor, pažítku, podľa potreby zahustíme vločkami (ja som vločky nedala) a dobre premiešame.
Pekáč potrieme maslom a jemne posypeme strúhankou. Na dno poukladáme tretinu nakrájaných zemiakov, na ktoré dáme polovicu bryndzovej zmesi. Postup zopakujeme a vrstvenie ukončíme zemiakmi. Vrch polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka a strúhaný syr (ja som pridala pažítku a kôpor, ale nemusí byť). Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme dozlatista cca 30 - 35 minút.
Podávame s ľadovým šalátom, prípadne s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Do bryndzovej plnky môžeme pridať kúsok nadrobno pokrájaného póru.
Tatranské bryndzové zemiaky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore