Tatranské bryndzové zemiaky
1 kg zemiakov uvarených v šupke
soľ, mleté čierne korenie
450 g pravej ovčej bryndze
250 g kyslej smotany
1 PL nasekaného kôpru
1 PL nasekanej pažítky
1 - 2 PL jemných ovsených vločiek
200 ml sladkej smotany
3 vajcia
50 g strúhaného syra
maslo, strúhanka
soľ, mleté čierne korenie
450 g pravej ovčej bryndze
250 g kyslej smotany
1 PL nasekaného kôpru
1 PL nasekanej pažítky
1 - 2 PL jemných ovsených vločiek
200 ml sladkej smotany
3 vajcia
50 g strúhaného syra
maslo, strúhanka
Uvarené zemiaky ošúpeme a nakrájame na kolieska.
Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, okoreníme, osolíme (opatrne, lebo bryndza je slaná), pridáme kôpor, pažítku, podľa potreby zahustíme vločkami (ja som vločky nedala) a dobre premiešame.
Pekáč potrieme maslom a jemne posypeme strúhankou. Na dno poukladáme tretinu nakrájaných zemiakov, na ktoré dáme polovicu bryndzovej zmesi. Postup zopakujeme a vrstvenie ukončíme zemiakmi. Vrch polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka a strúhaný syr (ja som pridala pažítku a kôpor, ale nemusí byť). Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme dozlatista cca 30 - 35 minút.
Podávame s ľadovým šalátom, prípadne s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Bryndzu zmiešame s kyslou smotanou, okoreníme, osolíme (opatrne, lebo bryndza je slaná), pridáme kôpor, pažítku, podľa potreby zahustíme vločkami (ja som vločky nedala) a dobre premiešame.
Pekáč potrieme maslom a jemne posypeme strúhankou. Na dno poukladáme tretinu nakrájaných zemiakov, na ktoré dáme polovicu bryndzovej zmesi. Postup zopakujeme a vrstvenie ukončíme zemiakmi. Vrch polejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčka a strúhaný syr (ja som pridala pažítku a kôpor, ale nemusí byť). Vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a zapekáme dozlatista cca 30 - 35 minút.
Podávame s ľadovým šalátom, prípadne s acidofilným mliekom.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Do bryndzovej plnky môžeme pridať kúsok nadrobno pokrájaného póru.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára