streda, 20. novembra 2013

Jablkovo-makový koláč

Jablkovo-makový koláč - recept
1,3 kg strúhaných jabĺk
1 škoricový cukor
mletá škorica podľa chuti
150 g mletého maku
2 - 3 PL práškového cukru podľa chuti
6 vajec
150 g práškového cukru
200 ml oleja
200 ml vlažnej vody
300 g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli do bielkov

Nahrubo nastrúhané jablká dáme do hrnca, vsypeme škoricový cukor, ochutíme mletou škoricou a za stáleho miešania chvíľu podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, postupne pridávame olej, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh.
Mletý mak zmiešame podľa chuti s práškovým cukrom, pridáme asi 1/3 cesta a dobre premiešame.
Veľký plech vyložíme papierom na pečenie, na ktorý najprv navrstvíme jablká, potom makovú zmes a nakoniec rovnomerne rozotrieme cesto. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 40 minút. Po upečení koláč preklopíme a papier opatrne odstránime. Necháme dobre vychladnúť. Potom ho polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
Koláč je fantastický. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jablkovo-makový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore