Vínové šodó
3 vajcia
6 PL kryštálového cukru
250 ml bieleho vína
6 PL kryštálového cukru
250 ml bieleho vína
V miske rozšľaháme celé vajcia s kryštálovým cukrom a s 50 ml vína. Šľaháme nad parou a pomaly prilievame 200 ml vína. Vzniknutú penu šľaháme do zhustnutia, dáme nabok a miešame, až kým nevychladne.
Nalejeme do pohárov a podávame vychladené so slamkou alebo ním polejeme piškótovú roládu s džemom, čerstvé ovocie, dusené ovocie na víne, prípadne s piškótami.
Doba prípravy:
Nalejeme do pohárov a podávame vychladené so slamkou alebo ním polejeme piškótovú roládu s džemom, čerstvé ovocie, dusené ovocie na víne, prípadne s piškótami.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára