štvrtok, 21. novembra 2013

Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol - recept
1 stredne veľký karfiol
5 PL jemnej strúhanky
100 g tvrdého syra
4 vajcia
100 ml mlieka alebo kyslej smotany
1 PL oleja
2 PL masla
soľ, mleté čierne korenie
provensálske korenie

Karfiol rozoberieme na väčšie ružičky, umyjeme a krátko povaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme a necháme odkvapkať.
Zapekaciu misu potrieme olejom a jemne posypeme strúhankou. Poukladáme ružičky karfiolu, posypeme čiernym a provensalským korením a zalejeme vajíčkami, ktoré sme rozšľahali v mlieku. Štedro posypeme strúhankou a obložíme plátkami masla. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme cca 30 minút. Krátko pred dopečením posypeme strúhaným syrom, vložíme späť do rúry a necháme syr roztopiť.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Takto zapečený karfiol chutí ako vyprážaný, ale táto príprava je oveľa zdravšia.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Zapekané špízy z karfiolu
Zapekaný karfiol - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore