Bravčová panenka s karamelizovanou cibuľou
2 ks bravčovej panenky
tenké plátky slaniny
hydinový vývar
olivový olej
3 červené cibule
2 - 3 ČL hnedého cukru
4 - 5 PL červeného vínneho octu
štipka soli
tenké plátky slaniny
hydinový vývar
olivový olej
3 červené cibule
2 - 3 ČL hnedého cukru
4 - 5 PL červeného vínneho octu
štipka soli
Bravčovú panenku obalíme v plátkoch slaniny. Do panvice dáme asi 2 lyžice oleja, položíme obalenú panenku, ktorú opekáme zo všetkých strán, kým slanina nie je pekne zafarbená. Potom podlejeme vývarom, privedieme do varu a varíme domäkka. Odstavíme a necháme ešte 5 minút odpočívať. Potom mäso odložíme na teplé miesto, vývar zredukujeme, pridáme kúsok masla a necháme roztopiť.
Karamelizovaná cibuľa:
Očistenú cibuľu nakrájame na polkolieska a speníme na oleji. Pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Prilejeme vínny ocot a varíme do zhustnutia a nakoniec dochutíme štipkou soli.
Panenku nakrájame na plátky, ktorú podávame s karamelizovanou cibuľou, polejeme vývarom a ozdobíme lístkami rukoly. Vhodná príloha zemiaková kaša.
Doba prípravy: Karamelizovaná cibuľa:
Očistenú cibuľu nakrájame na polkolieska a speníme na oleji. Pridáme cukor a za stáleho miešania ho necháme rozpustiť. Prilejeme vínny ocot a varíme do zhustnutia a nakoniec dochutíme štipkou soli.
Panenku nakrájame na plátky, ktorú podávame s karamelizovanou cibuľou, polejeme vývarom a ozdobíme lístkami rukoly. Vhodná príloha zemiaková kaša.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára