streda, 12. marca 2014

Domáci tvarohový krémeš

Domáci tvarohový krémeš - recept
1 balenie lístkového cesta
5 vajec
1 vanilínový cukor
5 PL práškového cukru podľa chuti
500 ml mlieka
500 g jemného mäkkého tvarohu
2 krémové prášky Zlatý klas
štipka soli
4 - 5 PL práškového cukru podľa chuti

Lístkové cesto rozvaľkáme a prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Okraje cesta zdvihneme vyššie, aby nám nevytiekla plnka.
Do mixéra dáme žĺtky, vanilínový a práškový cukor. Všetko dobre rozmixujeme a do zmesi postupne pridávame mlieko a tvaroh. Nakoniec pomaly prisypeme oba Zlaté klasy a dobre premiešame. Tvarohovú plnku vylejeme na lístkové cesto a dáme zapiecť na 15 - 20 minút do vyhriatej rúry, aby plnka stuhla pri teplote 180°C.
Medzitým vyšľaháme tuhý sneh z 5 bielkov, štipky soli a práškového cukru. Natrieme ho na tvarohovú plnku a dopečieme pri teplote 160°C, kým sneh nezozlatne. Necháme vychladnúť a pokrájame. Dobrú chuť!

Koláč je veľmi dobrýýýýý a vhodný na nedeľné posedenie pri kávičke v kruhu rodiny a priateľov.
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Pekný tvarohový koláč
Domáci tvarohový krémeš - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore