piatok, 11. septembra 2015

Cuketovo-pohánkové fašírky

Cuketovo-pohánkové fašírky - recept
850 g mladej cukety
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
120 g pohánky
1/2 ČL sódy bikarbóny
60 g mletých orechov
2 vajcia
plátky čerstvého ovčieho syra
himalájska bylinková soľ
grilovacie korenie (bez glutamanu)
mletá rasca, kurkuma
nasekaný majorán a petržlenová vňať
mleté čierne korenie
na zahustenie jemné ovsené vločky
olivový olej a mletá červená paprika (sladká)

Pohánku na sitku dôkladne opláchneme studenou vodou, preložíme do hrnca, zalejeme ju studenou vodou asi 1 cm nad povrchom, mierne osolíme himalájskou bylinkovou soľou, pridáme kvapku olivového oleja a premiešame. Prikryté na miernom ohni za občasného miešania varíme domäkka, kým pohánka nevsiakne všetku tekutinu. Odstavíme z plameňa, premiešame a prikryté necháme vychladnúť.
Cuketu umyjeme, osušíme, pozdĺžne prerežeme na polovice a zbavíme ju jadierok. Očistenú cibuľu a cuketu najemno nastrúhame. Jemne osolíme morskou soľou, premiešame a necháme stáť asi 30 minút. Potom dôkladne vyžmýkame. Cuketu zmiešame s vychladnutou pohánkou a so sódou bikarbónou. Pridáme mleté orechy, vajíčka, prelisované strúčiky cesnaku a podľa chuti ochutíme koreninami a bylinkami. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec podľa potreby zahustíme ovsenými vločkami. Prikryjeme a na chladnom mieste necháme stáť do druhého dňa.
Na druhý deň z masy vytvarujeme fašírky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie, ktorý sme potreli olivovým olejom. Fašírky na povrchu jemne potrieme olivovým olejom zmiešaným s mletou červenou paprikou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190°C zapekáme 15 - 20 minút. Potom na každú fašírku položíme plátok ovčieho syra a zapekáme asi 5 - 7 minút.
Podávame s varenými zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Pozrite si podobný recept: Zapekané pohánkové fašírky
Cuketovo-pohánkové fašírky - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore