Zelerovo-cuketové placky
500 g zeleru
500 g mladej cukety
200 g zemiakov
300 g špaldovej múky
cca 200 ml mlieka
2 vajcia
2 - 3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
repkový olej na vyprážanie
500 g mladej cukety
200 g zemiakov
300 g špaldovej múky
cca 200 ml mlieka
2 vajcia
2 - 3 strúčiky cesnaku
soľ, mleté čierne korenie
repkový olej na vyprážanie
Zemiaky a zeler očistíme, cuketu umyjeme a nahrubo nastrúhame. Pridáme soľ, korenie, roztlačené strúčiky cesnaku, premiešame, necháme chvíľu odstáť a zlejeme prebytočnú vodu. Pridáme vajcia, mlieko, múku a vymiešame cesto. Z pripraveného cesta na malom množstve oleja vyprážame malé placky, ktoré položíme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný tuk.
Podávame s rukolou alebo s hlávkovým šalátom, prípadne s inou čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Podávame s rukolou alebo s hlávkovým šalátom, prípadne s inou čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára