Cuketová nátierka
1 mladá cuketa
1 cibuľa
1 paprika
1 väčšia paradajka bez šupky
cca 100 g syra feta alebo iný syr balkánskeho typu
oregano a kurkuma
olivový olej
1 cibuľa
1 paprika
1 väčšia paradajka bez šupky
cca 100 g syra feta alebo iný syr balkánskeho typu
oregano a kurkuma
olivový olej
Zeleninu umyjeme, osušíme a pokrájame na kocky.
Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku a dusíme do polomäkka. Potom dáme cuketu a za občasného miešania dusíme domäkka. Nakoniec pridáme paradajku, syr, ochutíme oreganom a kurkumou. Premiešame a opäť za občasného miešania spolu dusíme ešte 5 minút. Odstavíme, zeleninovú zmes preložíme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme. Ak treba nátierku osolíme, prípadne okoreníme.
Hotovú nátierku ešte teplú podávame na tmavom domácom kváskovom chlebe alebo pečive. Nátierka chutí aj za studena.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Na olivovom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme papriku a dusíme do polomäkka. Potom dáme cuketu a za občasného miešania dusíme domäkka. Nakoniec pridáme paradajku, syr, ochutíme oreganom a kurkumou. Premiešame a opäť za občasného miešania spolu dusíme ešte 5 minút. Odstavíme, zeleninovú zmes preložíme do vyššej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujeme. Ak treba nátierku osolíme, prípadne okoreníme.
Hotovú nátierku ešte teplú podávame na tmavom domácom kváskovom chlebe alebo pečive. Nátierka chutí aj za studena.
Prajem dobrú chuť!
Aj vy máte bohatú cuketovú úrodu a neviete, čo s ňou? Teraz je ten správny čas pripraviť si na svoj stôl túto chutnú a zdravú nátierku z čerstvej hodnotnej zeleniny. Nátierka je vhodná na raňajky, ale aj večeru.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára