streda, 6. apríla 2016

Jednoduchý gaštanový koláč

Jednoduchý gaštanový koláč - recept
100 g polohrubej špaldovej múky
1 prášok do pečiva
2 vajcia
250 g gaštanového pyré
2 vanilínové cukry
1 ČL stévie alebo 2 PL práškového cukru
3 PL rozpusteného masla
70 ml mandľového likéru
50 ml mlieka
70 g čokolády na varenie
mleté mandle na posypanie

Stéviu a vanilínový cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Pridáme rozpustené maslo, gaštanové pyré a dôkladne vymiešame. Prilejeme likér, prisypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a spolu premiešame. Počas miešania prilievame mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme do vrúbkovanej okrúhlej formy, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme cca 20 minút. Po upečení pomocou papiera vyberieme z formy a necháme na mriežke vychladnúť.
Vychladnuté cesto polejeme čokoládovou polevou a posypeme mletými mandľami. Necháme stuhnúť a pokrájame na trojuholníky, prípadne na štvorce.
Koláčik krásne vonia a svojou príjemnou chuťou likéru a gaštanov si získa každého. Výborná maškrta ku kávičke, ktorá v chuťovom podtóne pripomína perník:)) Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Jednoduchý gaštanový koláč - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore