Kapustové placky
500 g kyslej kapusty
1 väčší surový zemiak
3 strúčiky cesnaku
cca 50 g údeného syra tofu
1 cibuľa
olivový olej
2 vajcia
cca 200 g špaldovej polohrubej múky
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán, mletá rasca
200 g hustej kyslej smotany
mleté biele korenie
korenie tzatziki
nasekaný kôpor
1 väčší surový zemiak
3 strúčiky cesnaku
cca 50 g údeného syra tofu
1 cibuľa
olivový olej
2 vajcia
cca 200 g špaldovej polohrubej múky
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
sušený majorán, mletá rasca
200 g hustej kyslej smotany
mleté biele korenie
korenie tzatziki
nasekaný kôpor
V panvici na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu so syrom tofu, ktorý sme pokrájali na malé kocky. Odstavíme a necháme vychladnúť.
Kapustu rukami vyžmýkame, pokrájame nadrobno a dáme do vhodnej nádoby. Pridáme vychladnutú zmes, prelisované strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčka, najemno postrúhaný zemiak, podľa potreby pridávame múku, ochutíme morskou bylinkovou soľou, korením, rascou a majoránom. Všetko spolu dôkladne vymiešame a z cesta vyformujeme menšie okrúhle placky, ktoré na malom množstve oleja vypražíme z obidvoch strán.
Kyslú smotanu dobre vymiešame s morskou bylinkovou soľou, mletým bielym korením, korením tzatziki a kôprom.
Placky podávame s ochutenou kyslou smotanou. Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Kapustu rukami vyžmýkame, pokrájame nadrobno a dáme do vhodnej nádoby. Pridáme vychladnutú zmes, prelisované strúčiky cesnaku, rozšľahané vajíčka, najemno postrúhaný zemiak, podľa potreby pridávame múku, ochutíme morskou bylinkovou soľou, korením, rascou a majoránom. Všetko spolu dôkladne vymiešame a z cesta vyformujeme menšie okrúhle placky, ktoré na malom množstve oleja vypražíme z obidvoch strán.
Kyslú smotanu dobre vymiešame s morskou bylinkovou soľou, mletým bielym korením, korením tzatziki a kôprom.
Placky podávame s ochutenou kyslou smotanou. Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto údeného syra tofu môžeme použiť 50 g údenej slaniny.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára