piatok, 2. septembra 2016

Zapekaná treska s karfiolom

Zapekaná treska s karfiolom - recept
860 g tmavej tresky
morská soľ
korenie na ryby
olivový olej
1 pór
2 menšie mrkvy
200 ml šľahačkovej smotany
2 vajcia
štipka muškátového orieška
morská soľ
mleté čierne korenie
nasekaná petržlenová vňať
1 karfiol
cca 80 g čerstvého ovčieho syra
maslo na vymastenie pekáča
kukuričná strúhanka

Karfiol rozoberieme na ružičky, vložíme do parného hrnca a krátko sparíme do polomäkka.
Na malom množstve oleja krátko podusíme nakrájaný pór spolu s nahrubo nastrúhanou mrkvou, ktoré jemne ochutíme soľou a korením. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Filety ryby umyjeme, osušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu postáť.
Pekáč potrieme maslom a posypeme strúhankou. Na dno tesne vedľa seba poukladáme filety ryby, ktoré osolíme a posypeme korením na ryby. Na rybu rozložíme udusený pór s mrkvou, poukladáme ružičky karfiolu tak, aby zakryli celý povrch ryby v pekáči. Celé to zalejeme zmesou smotany, v ktorej sme rozmiešali vajíčka, štipku muškátového orieška, soľ, korenie a petržlenovú vňať. Vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a zapekáme domäkka cca 15 - 20 minút. Pred koncom pečenia posypeme najemno strúhaným syrom a dopečieme.
Podávame s pečenými zemiakmi a čerstvým zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Hotové jedlo je ľahko stráviteľné, chutné a aj zdravé:)
Zapekaná treska s karfiolom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore