streda, 12. októbra 2016

Kalerábová nátierka

Kalerábová nátierka - recept
100 g kalerábu
100 g čerstvého ovčieho syra
kúsok póru
trochu Ramy
1 vajce uvarené natvrdo
sušený medvedí cesnak
morská soľ a mleté biele korenie

Kaleráb ošúpeme, umyjeme, osušíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme nahrubo postrúhaný syr a tyčovým mixérom rozmixujeme na jemný krém. Do krému primiešame Ramu a najemno nakrájaný pór. Ak treba podľa hustoty zahustíme jemnými ovsenými vločkami. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané vajíčko a podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme medvedím cesnakom, prípadne čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Hotovú nátierku dáme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Poznámka: Namiesto čerstvého ovčieho syra môžeme použiť iný mäkký čerstvý syr. Do nátierky môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú šunku.
Chutná a zdravá domáca nátierka pre celú rodinu. Neobsahuje žiadne konzervanty a dochucovadlá, ako tie kupované.
Kalerábová nátierka - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore