Kalerábová nátierka
100 g kalerábu
100 g čerstvého ovčieho syra
kúsok póru
trochu Ramy
1 vajce uvarené natvrdo
sušený medvedí cesnak
morská soľ a mleté biele korenie
100 g čerstvého ovčieho syra
kúsok póru
trochu Ramy
1 vajce uvarené natvrdo
sušený medvedí cesnak
morská soľ a mleté biele korenie
Kaleráb ošúpeme, umyjeme, osušíme a nahrubo nastrúhame. Pridáme nahrubo postrúhaný syr a tyčovým mixérom rozmixujeme na jemný krém. Do krému primiešame Ramu a najemno nakrájaný pór. Ak treba podľa hustoty zahustíme jemnými ovsenými vločkami. Nakoniec pridáme nadrobno nakrájané vajíčko a podľa chuti osolíme, okoreníme a dochutíme medvedím cesnakom, prípadne čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Hotovú nátierku dáme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Hotovú nátierku dáme na chvíľu do chladničky, aby sa suroviny chuťovo spojili.
Podávame s tmavým celozrnným chlebom a čerstvou zeleninou.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Namiesto čerstvého ovčieho syra môžeme použiť iný mäkký čerstvý syr. Do nátierky môžeme pridať aj nadrobno nakrájanú šunku.
Chutná a zdravá domáca nátierka pre celú rodinu. Neobsahuje žiadne konzervanty a dochucovadlá, ako tie kupované.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára