piatok, 13. januára 2017

Kapustový kváskový chlieb

Kapustový kváskový chlieb - recept
500 g najemno pokrájanej bielej kapusty
1 cibuľa
olivový olej
mletá rasca, mleté čierne korenie
morská soľ
2 stredne veľké zemiaky
200 g pšeničnej tmavej chlebovej múky
200 g špaldovej tmavej chlebovej múky
100 g ražnej celozrnnej múky
1 ČL morskej soli podľa chuti
cukor medzi prsty
10 ČL jemných ovsených vločiek
1 ČL celej rasce
1 ČL chlebového korenia
1 ČL petržlenovej vňate
1 ČL bieleho a čierneho sezamu
1 ČL ľanových semiačok
160 ml teplej vody
200 g bieleho jogurtu (izbovej teploty)
4 PL olivového oleja
ražný kvások

Na malom množstve oleja speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kapustu, posypeme rascou, osolíme, okoreníme a dusíme domäkka. Odstavíme a necháme vychladnúť. Pripravíme deň vopred.
Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Na druhý deň ich ošúpeme a nahrubo nastrúhame.
Múky preosejeme, pridáme všetky suché ingrediencie a premiešame. Do múčnej zmesi najprv zapracujeme zemiaky, potom pridáme kapustu a opäť zapracujeme do múky. Prilejeme vodu, jogurt, olej a kvások. Ďalej postupujeme rovnakým spôsobom, ktorý som písala v predchádzajúcom recepte: Zemiakovo-cibuľový kváskový chlieb.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Aby chlebík nebol stále chuťovo rovnaký som sa rozhodla vyskúšať tento recept, ktorý ma nesklamal. Chlebík je veľmi chutný, mäkučký, nadýchaný, s príchuťou a krásnou vôňou kapusty:)
Kapustový kváskový chlieb - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore