Domáce arašidové maslo
100 g lúpaných nesolených arašidov
2 - 3 ČL olivového oleja
morská soľ
2 - 3 ČL olivového oleja
morská soľ
Na suchej panvici opražíme arašidy, kým nezískajú zlatú farbu. Preložíme do mixéra, mierne osolíme a najemno rozmixujeme, kým nevznikne zmes podobná maslu. Ak chceme mať časť arašidov môžeme rozmixovať nahrubo, aby maslo bolo zrnitejšie. Z mixéra zmes preložíme do vhodnej nádoby a nakoniec podľa potreby vmiešame olej.
Použijeme ako nátierku na tmavý chlieb a pečivo ozdobené čerstvou zeleninou alebo na teplú hrianku, prípadne na pečenie - existuje veľa receptov na slané i sladké pečivo.
Táto zdravá potravina rozhodne stojí za vyskúšanie!
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Použijeme ako nátierku na tmavý chlieb a pečivo ozdobené čerstvou zeleninou alebo na teplú hrianku, prípadne na pečenie - existuje veľa receptov na slané i sladké pečivo.
Táto zdravá potravina rozhodne stojí za vyskúšanie!
Prajem dobrú chuť!
Rovnakým spôsobom si môžeme pripraviť mandľové maslo.
Arašidové maslo si môžeme pripraviť aj v sladkej verzii. Namiesto soli použijeme med, agáve sirup alebo trstinový cukor. V sladkej verzii ho bez obáv môžeme skombinovať s marmeládou, prípadne s ním ochutíme jemný mäkký tvaroh, do ktorého ešte môžeme pridať ovocie: čučoriedky, maliny, banán, jahody.....
0 komentárov:
Zverejnenie komentára