Slané syrové pečivo
300 g pšeničnej celozrnnej múky jemne mletej
200 g čerstvého ovčieho syra alebo eidamu
200 g masla (izbovej teploty)
100 ml sladkej smotany
1 vajce (izbovej teploty)
cca 1ČL morskej soli (podľa chuti)
na posypanie: strúhaný syr, mak, sezam, sladká mletá červená paprika, celá rasca
200 g čerstvého ovčieho syra alebo eidamu
200 g masla (izbovej teploty)
100 ml sladkej smotany
1 vajce (izbovej teploty)
cca 1ČL morskej soli (podľa chuti)
na posypanie: strúhaný syr, mak, sezam, sladká mletá červená paprika, celá rasca
Múku preosejeme, pridáme soľ, najemno nastrúhaný syr a kúsky masla. Spracujeme na mrveničku, pridáme žĺtok a smotanu prilievame postupne podľa potreby. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme hodinu v chladničke odpočívať.
Odležané cesto si rozdelíme na dve polovice, aby sa s ním lepšie pracovalo. Na jemne pomúčenej doske ho rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme bielkom a posypeme strúhaným syrom, rascou, sezamom, makom alebo paprikou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 10 - 12 minút. Po upečení plech položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Podávame ako chuťovku k dobrému vínu, vhodnú na každú párty:)
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Odležané cesto si rozdelíme na dve polovice, aby sa s ním lepšie pracovalo. Na jemne pomúčenej doske ho rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Ukladáme ich ďalej od seba na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme bielkom a posypeme strúhaným syrom, rascou, sezamom, makom alebo paprikou.
Vložíme do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme 10 - 12 minút. Po upečení plech položíme na mriežku a necháme vychladnúť.
Podávame ako chuťovku k dobrému vínu, vhodnú na každú párty:)
Prajem dobrú chuť!
Pozrite si podobný recept: Syrové tyčinky
0 komentárov:
Zverejnenie komentára