pondelok, 24. júla 2017

Briam (zapekaná zelenina)

Briam (zapekaná zelenina) - recept
1 mladá cuketa
1 baklažán
cca 1 kg zemiakov
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
3 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
morská soľ, mleté čierne korenie
olivový olej

Baklažán nakrájame na kocky, osolíme, necháme chvíľu odstáť, aby sa vypotil a stratil horkosť. Potom ho papierovou utierkou osušíme.
Paradajky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky a cuketu nakrájame na kocky.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého dáme zemiaky, cuketu, baklažán, paradajky aj so šťavou, pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Prilejeme trochu vody, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 60 minút. Počas pečenia občas premiešame a ak treba podlievame vodou.
Podávame s ľadovým alebo hlávkovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:

Jedlo je veľmi chutné, šťavnaté, zdravé a pochádza z gréckej kuchyne.
Briam (zapekaná zelenina) - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore