Briam (zapekaná zelenina)
1 mladá cuketa
1 baklažán
cca 1 kg zemiakov
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
3 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
morská soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
1 baklažán
cca 1 kg zemiakov
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
3 strúčiky cesnaku
čerstvá petržlenová vňať
morská soľ, mleté čierne korenie
olivový olej
Baklažán nakrájame na kocky, osolíme, necháme chvíľu odstáť, aby sa vypotil a stratil horkosť. Potom ho papierovou utierkou osušíme.
Paradajky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky a cuketu nakrájame na kocky.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého dáme zemiaky, cuketu, baklažán, paradajky aj so šťavou, pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Prilejeme trochu vody, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 60 minút. Počas pečenia občas premiešame a ak treba podlievame vodou.
Podávame s ľadovým alebo hlávkovým šalátom, prípadne ako prílohu.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Paradajky zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky a cuketu nakrájame na kocky.
Pekáč potrieme olivovým olejom, do ktorého dáme zemiaky, cuketu, baklažán, paradajky aj so šťavou, pretlačené strúčiky cesnaku, osolíme, okoreníme, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pokvapkáme olejom a dôkladne premiešame. Prilejeme trochu vody, vložíme do vyhriatej rúry na 200°C a pečieme domäkka cca 60 minút. Počas pečenia občas premiešame a ak treba podlievame vodou.
Podávame s ľadovým alebo hlávkovým šalátom, prípadne ako prílohu.
Prajem dobrú chuť!
Jedlo je veľmi chutné, šťavnaté, zdravé a pochádza z gréckej kuchyne.
Pozrite si podobný recept: Zapekané patizóny so zeleninou
0 komentárov:
Zverejnenie komentára