Cícerovo-kelová polievka
170 g cíceru
8 - 9 ks väčších kelových listov
3 zemiaky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 väčšia mrkva
1 väčší petržlen
2 stonky stonkového zeleru
olivový olej
mletá sladká červená paprika
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, petržlenová vňať
8 - 9 ks väčších kelových listov
3 zemiaky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 väčšia mrkva
1 väčší petržlen
2 stonky stonkového zeleru
olivový olej
mletá sladká červená paprika
morská bylinková soľ
mleté čierne korenie
mletá rasca, petržlenová vňať
Cícer zalejeme vriacou vodou, krátko povaríme najviac tri minúty, prikryjeme a na chladnom mieste necháme stáť do druhého dňa. Na druhý deň ho scedíme, vložíme do tlakového hrnca, zalejeme čistou vodou a varíme domäkka.
V druhom hrnci na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a zeler, ktorý sme zbavili vlákien. Za stáleho miešania krátko opekáme, posypeme mletou paprikou, premiešame a zalejeme studenou vodou. Ochutíme soľou, korením, rascou a varíme takmer domäkka. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané kelové listy a všetko spolu varíme domäkka. K uvarenej zelenine, pridáme cícer aj s vývarom, pretlačené strúčiky cesnaku a všetko spolu chvíľu povaríme. Podľa potreba dochutíme soľou, korením a nakoniec nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: V druhom hrnci na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájanú mrkvu, petržlen, zemiaky a zeler, ktorý sme zbavili vlákien. Za stáleho miešania krátko opekáme, posypeme mletou paprikou, premiešame a zalejeme studenou vodou. Ochutíme soľou, korením, rascou a varíme takmer domäkka. Potom pridáme na menšie kúsky nakrájané kelové listy a všetko spolu varíme domäkka. K uvarenej zelenine, pridáme cícer aj s vývarom, pretlačené strúčiky cesnaku a všetko spolu chvíľu povaríme. Podľa potreba dochutíme soľou, korením a nakoniec nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára