pondelok 31. júla 2017

Pečený losos s kelovým šalátom

Pečený losos s kelovým šalátom - recept
700 g lososa s kožou
1 limeta
limetová šťava
morská soľ
korenie na ryby bez glutamanu sodného
korenie garam masala
maslo
1 menší hlávkový kel
1 väčšia mrkva
2 stonky stonkového zeleru
1 červená cibuľa
olivový olej
morská bylinková soľ
kurkuma

Najprv si pripravíme kelový šalát: Na malom množstve oleja speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu a tenšie prúžky stonkového zeleru, ktorý sme predtým zbavili vlákien. Jemne osolíme bylinkovou soľou a krátko restujeme. Keď mrkva začne tratiť farbu, pridáme na stredne hrubé rezance nakrájaný kel a všetko spolu ešte restujeme asi 3 minúty. Posypeme kurkumou, premiešame, odstavíme a necháme mierne vychladnúť.

Filet lososa zbavíme šupín, umyjeme, osušíme a nakrájame na porcie. Pokvapkáme limetovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať.
Menší pekáč potrieme olivovým olejom a na dno rovnomerne rozložíme kelový šalát, na ktorý poukladáme porcie lososa. Rybu osolíme, posypeme korením garam masla a korením na ryby. Na každú porciu položíme tenké koliesko limety a tenký plátok masla. Pekáč prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 180°C pečieme asi 15 - 20 minút.
Lososa podávame na chrumkavom kelovom šaláte s varenými alebo inak upravenými zemiakmi.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy:
Pečený losos s kelovým šalátom - recepty

0 komentárov:


dobre-jedlo.blogspot.com   © 2010-2015. Recepty na dobré jedlo uverejňuje ITStudio.sk.
Dizajn Emporium Digital

Recepty na dobre jedlo TopList Recepty a gastronómia na Pocitadlo.sk

Hore