Letný dezert
drobné ovocie - jahody, maliny, čučoriedky
práškový trstinový cukor
Krém:
250 g jemného tvarohu
125 g syra Philadelphia
pomarančová kôra z 1 pomaranča
1 - 2 vanilkové cukry podľa chuti
1 ČL práškového trstinového cukru podľa chuti
špaldové detské piškóty
ovocie na ozdobu
práškový trstinový cukor
Krém:
250 g jemného tvarohu
125 g syra Philadelphia
pomarančová kôra z 1 pomaranča
1 - 2 vanilkové cukry podľa chuti
1 ČL práškového trstinového cukru podľa chuti
špaldové detské piškóty
ovocie na ozdobu
Jahody umyjeme, osušíme, jemne ich natlačíme tesne vedľa seba na dno pohárov a jemne posypeme trstinovým práškovým cukrom.
Príprava krému: Tvaroh so syrom dôkladne vymiešame s pomarančovou kôrou, vanilkovým a trstinový práškovým cukrom. Krém rozdelíme do pripravených pohárov.
Piškóty rozdrvíme a posypeme porcie dezertu. Pred podávaním vychladený dezert ozdobíme drobným ovocím a lístkami čerstvej mäty.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Príprava krému: Tvaroh so syrom dôkladne vymiešame s pomarančovou kôrou, vanilkovým a trstinový práškovým cukrom. Krém rozdelíme do pripravených pohárov.
Piškóty rozdrvíme a posypeme porcie dezertu. Pred podávaním vychladený dezert ozdobíme drobným ovocím a lístkami čerstvej mäty.
Prajem dobrú chuť!
Poznámka: Ak dezert nepripravujete pre deti, môžete krém ochutiť citrónovým likérom.
0 komentárov:
Zverejnenie komentára