Cuketový quiche
250 g hladkej špaldovej múky
125 g masla (izbovej teploty)
1/2 ČL morskej soli
1 vajce (izbovej teploty)
2 PL studenej vody
Obloženie:
1 mladá cuketa
cca 150 g čerstvého ovčieho syra alebo mozzarelly
3 vajcia
250 g kyslej smotany 14%
soľ, mleté čierne korenie
čerstvý kôpor a petržlenová vňať
125 g masla (izbovej teploty)
1/2 ČL morskej soli
1 vajce (izbovej teploty)
2 PL studenej vody
Obloženie:
1 mladá cuketa
cca 150 g čerstvého ovčieho syra alebo mozzarelly
3 vajcia
250 g kyslej smotany 14%
soľ, mleté čierne korenie
čerstvý kôpor a petržlenová vňať
Múku preosejeme, pridáme soľ, na kúsky pokrájané maslo a zapracujeme na hrubšiu posýpku. Pridáme vajíčko, vodu a vypracujeme hladké lesklé cesto, ktoré zabalíme do fólie a na 60 minút dáme do chladu.
Cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na (asi 5 - 8mm hrubé) šikmé plátky. Ovčí syr postrúhame nahrubo. Vajíčka vymiešame so smotanou, pridáme syr, osolíme, okoreníme a premiešame. Nakoniec pridáme nadrobno posekané bylinky a opäť premiešame.
Vychladené cesto rozvaľkáme a vyložíme ním dno aj boky okrúhlej formy s priemerom 28 cm, ktorú sme vyložili papierom na pečenie. Boky formy vyložíme cestom až po horný okraj. Cesto popicháme vidličkou a pred pečením dáme na 10 minút do chladničky. Potom cesto dáme piecť na 12 minút do vyhriatej rúry na 175°C.
Na vlažné predpečené cesto rozložíme cuketu, rovnomerne zalejeme vajíčkovo-smotanovou zmesou a pečieme 30 - 40 minút.
Pred podávaním koláč ozdobíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára