Pražma s paradajkami
4 ks ryby pražma
1 citrón
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu sodného
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
1 väčšia cibuľa
1 menšia vetvička rozmarínu
čerstvá petržlenová vňať
1 - 2 ks bobkového listu
1 citrón
olivový olej
morská soľ, mleté čierne korenie
korenie na ryby bez glutamanu sodného
2 - 3 väčšie zrelé paradajky
1 väčšia cibuľa
1 menšia vetvička rozmarínu
čerstvá petržlenová vňať
1 - 2 ks bobkového listu
Pražmu zbavíme šupín, plutiev a chvosta. Umyjeme, osušíme, na jednej strane urobíme 2 - 3 šikmé zárezy, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme chvíľu odpočívať. Potom rybu osolíme, okoreníme a v panvici na malom množstve oleja krátko opečieme z obidvoch strán. Preložíme do pekáča, ktorý sme potreli olivovým olejom. Zvrchu rybu ešte posypeme korením na ryby a obložíme kolieskami citróna.
Paradajky zbavíme šupky, nakrájame na kúsky a dáme do mixéra. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, trochu olivového oleja, vody a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Touto omáčkou polejeme pripravené ryby v pekáči. Nakoniec pridáme rozmarín a bobkový list. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút podľa veľkosti rýb.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Paradajky zbavíme šupky, nakrájame na kúsky a dáme do mixéra. Pridáme nakrájanú cibuľu, nasekanú petržlenovú vňať, trochu olivového oleja, vody a rozmixujeme. Podľa chuti osolíme a okoreníme. Touto omáčkou polejeme pripravené ryby v pekáči. Nakoniec pridáme rozmarín a bobkový list. Prikryjeme a vo vyhriatej rúre na 175°C pečieme domäkka cca 15 - 20 minút podľa veľkosti rýb.
Podávame so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Prajem dobrú chuť!
Ďalšie chutné a zdravé jedlo inšpirované gréckou kuchyňou:)
0 komentárov:
Zverejnenie komentára