Dusené bravčové s mrkvou
400 g bravčovej sviečkovice alebo výrezu
2 až 3 mrkvy, soľ
mleté čierne korenie
mäsový vývar
1 biela a červená cibuľa
mletá sladká červená paprika
červené víno
papriková pasta
olej
2 až 3 mrkvy, soľ
mleté čierne korenie
mäsový vývar
1 biela a červená cibuľa
mletá sladká červená paprika
červené víno
papriková pasta
olej
Bravčovú sviečkovicu nakrájame na kúsky posolíme, okoreníme, posypeme mletou sladkou červenou paprikou, ochutíme paprikovou pastou a necháme 20 minút odstáť na chladnom mieste. Bielu a červenú cibuľu olúpeme, nadrobno pokrájame a orestujeme na oleji. Pridáme odležané, ochutené mäso a spolu opečieme. Zalejeme teplým mäsovým vývarom, prilejeme trochu červeného vína a pod pokrievkou dusíme asi 20 minút. Potom k mäsu pridáme očistenú, na kolieska pokrájanú mrkvu a dodusíme domäkka. Podávame s cestovinami a prizdobíme lístkami tymianu.
Doba prípravy:
0 komentárov:
Zverejnenie komentára