Kurací perkelt s brokolicou
500 g kuracích pŕs alebo vykostených stehien
300 až 400 g brokolice
1 cibuľa
3 lyžice oleja
400 ml číreho bujónu (z kocky)
štipka mletého zázvoru
soľ
200 g kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky
300 až 400 g brokolice
1 cibuľa
3 lyžice oleja
400 ml číreho bujónu (z kocky)
štipka mletého zázvoru
soľ
200 g kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky
Na oleji speníme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso nakrájané na kocky, posypeme zázvorom, korením a restujeme za častého miešania, až kým sa mäso začne sfarbovať dozlatista. Podlejeme troškou vývaru z bujónu, zmiernime plameň a prikryté dusíme do polomäkka. Počas dusenia podlievame vývarom z bujónom a premiešame. Medzitým očistíme a umyjeme brokolicu, ktorú rozoberieme na menšie ružičky a pridáme ju k takmer mäkkému mäsu. Prilejeme zvyšný vývar, prípadne vodu, premiešame a spolu dusíme domäkka. Nakoniec pomaly za stáleho miešania vlejeme smotanu rozmiešanú s trochou vývaru a múkou. Podľa chuti osolíme, okoreníme, premiešame a necháme prejsť varom. Podávame s cestovinou - špirálkami alebo kolienkami. Vhodná je aj ryža.
Prajem dobrú chuť!
Doba prípravy: Prajem dobrú chuť!
0 komentárov:
Zverejnenie komentára